Deploying Citrix XenDesctop 7.6 Solutions 1Y0-301

Discussion in 'App and Desktop Virtualization' started by Mouratov, Aug 11, 2016.

  1. He

    Herbie Member
    Member

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Did this exam this week, and passed! used the file from Joeke to test my skills, also corrected a few wrong answers (which I think where wrong) , and did a lot of testing with the product, in a home lab, and our production environment.

    11 D

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.


    71 B,D High availability
    78 D

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.




    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

    you can better build a lab, it's not that hard, and it's well documented on the internet.
     
    Joeke likes this.
  2. nl

    nlefier Member
    Member

    Joined:
    Sep 5, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    5
    passed today with 88% , easy sims and easy questions

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.


    very easy and i builed my own lab it's not that hard you only need 32 gb ram or at least 16 gb ram and a decent cpu
    know pvs and mcs and roles in studio
     
    Joeke and KYUKIRO like this.
  3. He

    Herbie Member
    Member

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    congrats nlefier!
     
  4. Br

    Brahm Member
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    In the PVS simulator where I set up the password of the new server to be changed every 7 days. In the exam I do not have access to GPO
     
  5. KY

    KYUKIRO Member
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

    Did this exam this week, and passed! used the file from Joeke to test my skills, also corrected a few wrong answers (which I think where wrong) , and did a lot of testing with the product, in a home lab, and our production environment.

    11 D

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.


    71 B,D High availability
    78 D

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.




    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

    you can better build a lab, it's not that hard, and it's well documented on the internet.
    Click to expand...

    According this site's below here you have to import the certifcate into the Trusted Personal.

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.


    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.


    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.




    I checked on my lab I had also imported into the Trusted Personal, so which one is correct?
     
  • KY

    KYUKIRO Member
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

    passed today with 88% , easy sims and easy questions

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.


    very easy and i builed my own lab it's not that hard you only need 32 gb ram or at least 16 gb ram and a decent cpu
    know pvs and mcs and roles in studio
    Click to expand...
    congrats, well done :)
     
  • nl

    nlefier Member
    Member

    Joined:
    Sep 5, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    5
    in "citrix xendesktop 7 cookbook" from packt publishing
    in chapter 2 -> "trusted people\registry"
     
  • Joeke

    Joeke Member
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    59
    Likes Received:
    11
    Congrats nlefier! :)

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

    . I think you still have a lot to learn.
    In the server properties (in the PVS console) you can set the amount of days when the password needs to be reset.
     
    nlefier likes this.
  • nl

    nlefier Member
    Member

    Joined:
    Sep 5, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    5

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.


    in the pvs console -> Create Device

    in the target device properties -> fill in the name of the device

    In the TAB "GENERAL"
    type : production
    boot from : Vdisk
    MAC : MAC Adres given by the sims
    Port : ehm standaard? or given by the sim

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.



    In the TAB "VDISK"
    Select the Vdisk given the sim
    enter and OK.

    The the next step is to Create a Machine account :
    Active Directory -> Create Machine Account
    Select the Domain and THE OU
    and enable AD machine account passwor management
    in TAB "OPTIONS"
    Automatich computer account password updates "7 Days"

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

     
  • nl

    nlefier Member
    Member

    Joined:
    Sep 5, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    5
    Thank you

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.



    i had 7 sims
    2 MCS - 1 with personal vdisk (already default in the sim)and 1 with a random desktop each time they log on (Both Very simple)
    2 Creating Administrator Roles in Studio - 1 very simple | and 1 roles for director
    2 PVS - 1 for creating machine account and automatic password


    1 for storefront the hardest one , Create a external Store
    with 4 controllers to add
    communication with the controllers should take place over port 8080 using http (and not https...)
    configure remote acces through netscaler (NO VPN Tunnel)
    and domain authentication (trusted domains only)
     
    Joeke likes this.
  • Br

    Brahm Member
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    In the MCS sim when I run the MCS create wizard I do not know where to configure the network0 device.
    any ideas?
     
  • KY

    KYUKIRO Member
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

    In the MCS sim when I run the MCS create wizard I do not know where to configure the network0 device.
    any ideas?
    Click to expand...

    Yes,
    you have to add second NIC on the VM on your lab, then you will be able to choice a NIC .

    See below.

    [​IMG][​IMG]
     
    Joeke likes this.
  • Br

    Brahm Member
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Good Morning,

    Today I took the exam and I did not pass it, 65%. The simulations are the same discussed here but I have not approved, how can I send you the simulators? by mail....

    On the other hand, are the answers of the tests correct?

    Thk
     
  • Se

    Sergio Varea Member
    Member

    Joined:
    Wednesday
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Good, I'm new here and I have a question with the StoreFront SIM.

    Do you have to leave this authentication?
     

    Attached Files:

  • Joeke

    Joeke Member
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    59
    Likes Received:
    11

    Dear visitor, you need to Register or Login to view links on Certify Chat.

    , No, I believe you had to deactivate Username and Password and activate Domain Pass-Through.

    (correct me if i'm wrong... anyone.... :) )
     
  • Br

    Brahm Member
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I think the 3: user name and password - domain pass.thorough and pass - through from netscaler gateway must be enabled
     
  • Joeke

    Joeke Member
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    59
    Likes Received:
    11
    This is the Scenario from the PDF File:

    Scenario: A Citrix Engineer at CCH needs to create a StoreFront store. The new store must support
    authentication and must be accessible through NetScaler Gateway. Users should be allowed to access resources
    from the store by logging in with their usernames and passwords or through pass-through authentication from
    NetScaler Gateway.
    All Active Directory users should be able to access the store from remote locations outside
    of the corporate network. The secure access plug-in will NOT be used in this environment. VPN tunnel should
    be disabled


    The way I see it, your screenshot is the right one Sergio.
    - Username and Password
    - Pass-Through from NetScaler
     
  • Br

    Brahm Member
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Thank you very much for the information.

    In the same sim would you have to configure "Trusted domain any" ?. I did the exam a week ago and did not have access to any trusted .....
     
  • Br

    Brahm Member
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    In the Role Sim ... how do I provide the permissions: "Perform any tasks within Citrix Director"?

    A greeting.
     
  • Se

    Sergio Varea Member
    Member

    Joined:
    Wednesday
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    You have to check this option.
     

    Attached Files:

    Joeke likes this.
  • Share This Page